Látni és látszani 2018

711

Látni és látszani az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-Meditor Kft. közös  közlekedésbiztonsági kampánya, amely 2012 óta törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.

Az 2018. október 17. és december 07. között megrendezésre kerülő akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra. A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, társadalmi felelősség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

A kampány célja, hogy széles tömegek számára világossá váljon a balesetmegelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség: a vezető fizikai állapota (látása) és a vezetett gépjármű műszaki kondíciója elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek.

Az akció főszereplői az ebben résztvevő autószervizek és optikák, akik a közlekedésbiztonságot meghatározó járműműszaki és látás-ügyi kérdésekben tudnak tenni, ellenőrizni, javítani és tanácsot adni INGYENESEN.

Résztvevőként keresse fel a közeli, akcióhoz csatlakozott szervizeket és optikákat, és vegye igénybe az általuk nyújtott INGYENES szolgáltatásokat!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is széleskörű kommunikációs- és médiakampány támogatja az akciót mind print, mind online megjelenésben; így számos helyen (autópályák mentén, közösségi médiában, rádió és televízió spot-ban, stb.) találkozhat figyelemfelhívó kampányaktivitásunkkal.

A tavalyi évben is számos közismert- és kedvelt személy állt az akció mellé, mint Kammerer Zoltán, Vincze Ottó és Rákóczi Ferenc, 2018-ban pedig nagy örömünkre szolgál, hogy Ördög Nóra és férje, Nánási Pál lettek az akció arcai.

Részletesebb információkat, napi rendszerességű közérdekű híreket, támogatói anyagokat megtalál az akció honlapján – www.latnieslatszani.hu –, illetve közösségi csatornáin.

Tájékoztzató anyag – tajekoztato.pdf